Carplay has disappeared

Kgsweb

Well-Known Member
First Name
Greg
Joined
Nov 21, 2019
Threads
2
Messages
51
Reaction score
35
Location
Atlanta
Car(s)
2020 GR Supra Downshift Blue
For those who have had CarPlay return - did you have to do anything to make it worK (i.e., delete phone from head unit, connect new device, etc.)? Or did it just show back up with no intervention?

 

handsoffsam

Well-Known Member
First Name
Sam
Joined
May 4, 2020
Threads
3
Messages
187
Reaction score
210
Location
Houston
Car(s)
997.2 GT3, 2021 A91, 2008 S2K CR,
For those who have had CarPlay return - did you have to do anything to make it worK (i.e., delete phone from head unit, connect new device, etc.)? Or did it just show back up with no intervention?
No intervention so to speak. Went to check if it was back today and saw it reappear. Deleted the BT and did it via Carplay through iOS

84DAD288-F8B2-4702-9FA3-3C8AD508A1D4.jpeg


7C87A1F9-56C3-4435-88FB-74CC593AFACA.jpeg


0888C0FF-9FFB-4F79-ABCC-7D04C44C7D07.jpeg
 

2020Sup3.0

New Member
Joined
Dec 6, 2020
Threads
0
Messages
1
Reaction score
0
Location
Florida
Car(s)
2020 Supra 3.0 Premium
For those whose CarPlay is working again, did you report your issue to Toyota before it reappearing today or did it just show up all on its own? I’m wondering if they are fixing the issues of those individually reported first, or if it was one mass update/fix all at once?
 

Pathfindercod

Member
First Name
Steve
Joined
Nov 2, 2020
Threads
1
Messages
21
Reaction score
12
Location
Spartanburg, SC
Car(s)
A91 Edition Refraction Blue
I had to delete my phone out of the car unit and tell my iphone top forget the device. Then start over. I called the nice sound lady on the other end of the concierge line thursday when it happened to me. She said they were just made aware of an outage. How the hell is there a carplay outage?? lol it is all dependant on cell and their system being up whereever they are?
 

zadkar93

Member
First Name
Zad
Joined
Jul 1, 2020
Threads
1
Messages
8
Reaction score
4
Location
Ga
Car(s)
2020 Toyota supra
Well my CarPlay is back on my 2020 as off today.
887A4F51-343E-4BBE-AFD7-7DEEEDEB4502.jpeg
E0DA886B-569C-4000-96E2-888F8C90BE15.jpeg
 

XtremeMaC

Well-Known Member
Joined
Aug 8, 2018
Threads
33
Messages
1,986
Reaction score
2,102
Location
_________ SE Michigan, USA
Car(s)
2020 Supra

Brandido

Member
First Name
Brandon
Joined
Jun 17, 2020
Threads
0
Messages
16
Reaction score
18
Location
Houston, TX
Car(s)
2020 GR Supra; 2015 Jeep Cherokee
FYI, Saturday I had my first 5k miles service.
To my surprise, one of the service managers randomly went up to me and asked if my Apple Carplay was gone.
He then told me that the issue is from BMW's part. They sent out an update that wiped out the feature. When I asked for details on the resolution, all he knew was that it is on BMW to send out another update to fix the issue.
 

Tsar

Well-Known Member
Joined
Oct 18, 2019
Threads
6
Messages
650
Reaction score
723
Location
New Jersey
Car(s)
2020 Supra
Well my CarPlay is back on my 2020 as off today.
887A4F51-343E-4BBE-AFD7-7DEEEDEB4502.jpeg
E0DA886B-569C-4000-96E2-888F8C90BE15.jpeg
Oh snap, how did you get the secondary window to display anything but the canned CarPlay message? In my car it just says "blah blah's iPhone." while yours displays some kinda artwork. I tried digging around through the menus in the car but didn't see anything.. is it done through bimmercode or did I just have a derp moment while reviewing all the menus?
 

Helicaldamn

Well-Known Member
Joined
Oct 21, 2019
Threads
3
Messages
58
Reaction score
46
Location
Tennessee
Car(s)
2020 Toyota Supra, 2014 Toyota 4Runner, 1986 Toyota 4Runner
Just finished a round of being quarantined at home... Drove to work with CarPlay being gone. Guess I'm in line waiting for the OTA update. The car hadn't been driven since 11/25. I experienced the same menu problems shown by other owners. CarPlay being listed (but not working) then vanishing after restart.
 

Midlifecrisis

Member
Joined
Jul 5, 2020
Threads
0
Messages
22
Reaction score
24
Location
USA
Car(s)
2020 Supra Premium - White
So just checked my 2020 and while I now get prompted to enable CarPlay, it’s still not showing up on the media panel... I tried adding though the iOS menu too and no luck. Strange.
 

Midlifecrisis

Member
Joined
Jul 5, 2020
Threads
0
Messages
22
Reaction score
24
Location
USA
Car(s)
2020 Supra Premium - White
So just checked my 2020 and while I now get prompted to enable CarPlay, it’s still not showing up on the media panel... I tried adding though the iOS menu too and no luck. Strange.
Scratch that. Came back about 15 min later and it was there. Good news!
 

RCOB

Member
First Name
Bob
Joined
Mar 4, 2019
Threads
0
Messages
15
Reaction score
19
Location
Utica, MI
Car(s)
Waiting for A91 delivery in Refraction Blue, 2017 Corvette Grand Sport, 2019 GMC Yukon XL Denali, 2013 Toyota Land Cruiser
It disappeared on my 2021 A91 too and as of this morning was still gone. I thought I needed to pull out the manual to see what I was missing. Glad I saw this chain this morning. Reinforces that I'm not crazy (not on this matter anyway!).
 

Value

Well-Known Member
Joined
Nov 19, 2020
Threads
10
Messages
148
Reaction score
116
Location
New York
Car(s)
2021 Supra
Mine is back working as of today. A bunch of people also has there CarPlay back on FB. Delete the device,forget the Bluetooth connection and re pair. I think another update was just released to some of us.
 

 
Top