TPMS BMW Huf Sensor 36106877937 433MHz Works Fine

30MilesOffshore

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2020
Threads
24
Messages
373
Reaction score
301
Location
Charlotte, NC
Car(s)
2020 Supra
If anyone is looking for some TPMS sensors, I just had these installed and they work like a charm. Car will re-calibrate and will read all the data with no issues (Pressure & Temps). Was able to find them on ebay for $90 for a complete set of (4).

NOTE: These were installed on Gram Lights 57CR wheels. As updated by @nse post below, the installation instructions have been posted.

Model: 36106877937
Freq: 433MHz

https://www.ebay.com/itm/4x-NEW-Genuine-RDKS-RDC-TPMS-Tire-pressure-sensor-BMW-G20-G29-36106877937/254519116325?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

s-l1600.jpg


s-l1600 (1).jpg


s-l1600 (2).jpg


s-l1600 (3).jpg


IMG_20200423_103726 - Copy.jpg

 
Last edited:

Dannyvandelft

Well-Known Member
First Name
Danny
Joined
Jan 15, 2019
Threads
13
Messages
2,423
Reaction score
3,357
Location
44133
Car(s)
Ordered A91 edition Supra
Do you have to program anything or will the car just sense them automatically?
 
OP
OP
30MilesOffshore

30MilesOffshore

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2020
Threads
24
Messages
373
Reaction score
301
Location
Charlotte, NC
Car(s)
2020 Supra
Do you have to program anything or will the car just sense them automatically?
The car will know that it has new sensors and will ask you to reset them. You simply push the iDrive Touch Controller and then drive off. It will calibrate quickly in about a mile or two.

It will even detect if you've changed tire size or wheels. In my case, I had changed wheels and put the OE Michelin tires on the new wheels.

4563.jpg
 

Dannyvandelft

Well-Known Member
First Name
Danny
Joined
Jan 15, 2019
Threads
13
Messages
2,423
Reaction score
3,357
Location
44133
Car(s)
Ordered A91 edition Supra
The car will know that it has new sensors and will ask you to reset them. You simply push the iDrive Touch Controller and then drive off. It will calibrate quickly in about a mile or two.

It will even detect if you've changed tire size or wheels. In my case, I had changed wheels and put the OE Michelin tires on the new wheels.

4563.jpg
That is awesome! No more having to clone sensors or having to go to a tire shop every 6 months to reprogram the computer when swapping from summer to winter sets.
 
OP
OP
30MilesOffshore

30MilesOffshore

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2020
Threads
24
Messages
373
Reaction score
301
Location
Charlotte, NC
Car(s)
2020 Supra
That is awesome! No more having to clone sensors or having to go to a tire shop every 6 months to reprogram the computer when swapping from summer to winter sets.
Yeah, simply mount your other wheels on, hit the reset button, and drive off. I have two set of wheels that I change back and forth. One set for daily and another set for performance stuff. Makes it super easy!
 

halfwaytillbliss

New Member
First Name
Gino
Joined
Jun 13, 2020
Threads
0
Messages
3
Reaction score
3
Location
South Florida
Car(s)
2020 Supra, 1999 GS 400
OP
OP
30MilesOffshore

30MilesOffshore

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2020
Threads
24
Messages
373
Reaction score
301
Location
Charlotte, NC
Car(s)
2020 Supra
FYI, I ordered the exact ones linked by OP and they DID NOT fit the standard rims.

I've ordered these ones from the same seller instead
https://www.ebay.com/itm/253763543284
Man, I hate to hear that! I should have clarified that I installed them on aftermarket wheels (57CR) and did not try these on OE wheels. I have updated the thread with this new info. Sorry, you picked up a set that didn't fit but thanks for pointing this out. Much appreciated!
 

nse

Member
Joined
Mar 29, 2021
Threads
1
Messages
21
Reaction score
36
Location
Qld, Australia
Car(s)
2020 A90 Supra, LS2 FD RX7
I actually contacted the seller again and he said they definitely should fit so I guess I'll take them to another tyre shop to check.
 
OP
OP
30MilesOffshore

30MilesOffshore

Well-Known Member
Joined
Jan 27, 2020
Threads
24
Messages
373
Reaction score
301
Location
Charlotte, NC
Car(s)
2020 Supra
Ok, keep us posted as I thought they should fit too. If I remember correctly I was trying to find sensors that had the exact measurements as the OE sensors as well as the same frequencies when I had originally bought them.

Just an update, since I've had them for a year now, they are still working fine and I change wheels back and forth on a regular basis and it only take a few clicks of the iDrive button to reset the wheels each time.
 

nse

Member
Joined
Mar 29, 2021
Threads
1
Messages
21
Reaction score
36
Location
Qld, Australia
Car(s)
2020 A90 Supra, LS2 FD RX7
The seller has been very helpful. He's sent me HUF's installation guide which explain there's a shear collar internally on the nut which breaks free at around 3NM so you can continue to torque until 4NM. Alternatively the collar on the valve could just be removed to allow the nut to clamp fully.

I'll try again with the tyre shop tomorrow.
 

Attachments

NDR008

Active Member
Joined
Nov 10, 2021
Threads
2
Messages
29
Reaction score
16
Location
Germany
Car(s)
Auris, GR Supra 2.0 Dynamic
That is awesome! No more having to clone sensors or having to go to a tire shop every 6 months to reprogram the computer when swapping from summer to winter sets.
After you did this once to teach the car that this second set are the winter wheels, are you able to change the menu to "automatic"?

Basically I ordered aftermarket and wheels, because I wanted winter rubber that had a 270km/h speed rating.
(Germany can get complicated if you have wrong tyre for the speed you crashed at).
 

 
Top