Anyone using JB4?

dethred

Well-Known Member
Joined
Nov 23, 2020
Messages
181
Reaction score
165
Location
VA
Car(s)
2021 A91 Edition, 2004 Honda S2000 (x2)
Well stated and very true with the JB4 gains! Max I was able to achieve was 436whp and 498 tq.
What kind of Dyno, what map, fuel type, etc?
Advertisement

 

superd6199

Well-Known Member
First Name
Dang
Joined
Nov 19, 2020
Messages
171
Reaction score
160
Location
Dallas
Car(s)
A91 Supra Edition, RC-F, CT200h F-Sport, GS350 F-Sport, Integra Type R
What kind of Dyno, what map, fuel type, etc?
Mustang dyno, Botti map6, Boostlogic catless DP, Boostlogic titanium exhaust, E30. Stock intake and charge pipes.
 

OneTimeAccount

Well-Known Member
Joined
Jun 23, 2021
Messages
143
Reaction score
119
Location
USA
Car(s)
2021 Supra 3.0 Premium - Turbulance Gray
[email protected]
I started on map 1 and sent logs over each time increasing map and reviewing until setting parameters for map 6. 93 tends to be a little low on octane where I'm at, ethanol is really the king tbh.
Cool, thanks. Just hope running map 3, which felt slow up top compared to stock, didn't cause any harm. I wasn't logging so not sure how much timing was pulled. The guys over at the n54 tech forums made me concerned for a second... :confused: I switched to the absolute map, map 4, per their suggestion.
 

Sigg

Well-Known Member
First Name
Dee
Joined
Jan 31, 2021
Messages
227
Reaction score
211
Location
MINNESOTA
Car(s)
2021 Mk5 Supra 2018 KTM SuperDuke, bunch of beater
Cool, thanks. Just hope running map 3, which felt slow up top compared to stock, didn't cause any harm. I wasn't logging so not sure how much timing was pulled. The guys over at the n54 tech forums made me concerned for a second... :confused: I switched to the absolute map, map 4, per their suggestion.
If using map 4 I'd highly suggest adding ethanol or adding octane in someway so you aren't pulling timing. I think a little ethanol or octane booster the car will feel completely different. Map 3 wasn't running that great for me with only 93. Once adding ethanol it's like the car completely woke up.
 

OneTimeAccount

Well-Known Member
Joined
Jun 23, 2021
Messages
143
Reaction score
119
Location
USA
Car(s)
2021 Supra 3.0 Premium - Turbulance Gray
If using map 4 I'd highly suggest adding ethanol or adding octane in someway so you aren't pulling timing. I think a little ethanol or octane booster the car will feel completely different. Map 3 wasn't running that great for me with only 93. Once adding ethanol it's like the car completely woke up.
Yeah I plan on adding some octane even though the person on the n54tech forums said I could use regular 93 pump fuel to start with map 4.
 

dethred

Well-Known Member
Joined
Nov 23, 2020
Messages
181
Reaction score
165
Location
VA
Car(s)
2021 A91 Edition, 2004 Honda S2000 (x2)
Mustang dyno, Botti map6, Boostlogic catless DP, Boostlogic titanium exhaust, E30. Stock intake and charge pipes.
Damn, that's lower than even I expected, Mustang Dyno not withstanding. How high were your IAT's? Did you happen to grab a log of the run(s)?
 

Dreamtalon91

Well-Known Member
Joined
Jul 1, 2020
Messages
277
Reaction score
244
Location
Reno, Nevada
Car(s)
2020 Supra 3.0 Premium
Vehicle Showcase
1
You guys seem to know a lot about the JB4 on this thread. Can you help me out please? Recently I got a CEL after installing the AA catted downpipe and after reading codes on the OBDLINK MX I got code P112F. Anyone else get that before and what is the fix? On the JB4 I got the codes in the pics I attached and I don’t seem to be getting a reading on the IAT gauge. Any ideas what might be causing that and what is the fix? Thanks and I appreciate any help. I also attached some screenshots of the readings from the OBDLINK MX in case anyone can see something weird there.
 

Attachments

Sigg

Well-Known Member
First Name
Dee
Joined
Jan 31, 2021
Messages
227
Reaction score
211
Location
MINNESOTA
Car(s)
2021 Mk5 Supra 2018 KTM SuperDuke, bunch of beater
You guys seem to know a lot about the JB4 on this thread. Can you help me out please? Recently I got a CEL after installing the AA catted downpipe and after reading codes on the OBDLINK MX I got code P112F. Anyone else get that before and what is the fix? On the JB4 I got the codes in the pics I attached and I don’t seem to be getting a reading on the IAT gauge. Any ideas what might be causing that and what is the fix? Thanks and I appreciate any help. I also attached some screenshots of the readings from the OBDLINK MX in case anyone can see something weird there.
Did your installer or you replace the Flange Gasket? Your pipe may not have come with one. You can order one directly from speed industry Alex told me they always stock them as I had to speed ship one over when I noticed my aa catted pipe didn't come with the Flange Gasket. No gasket = leak = cel. Some have tried to replace using their old gasket but the best route is honestly to just order a new one.
JB4 can't clear it and its not JB4 causing it. The Flange gasket can be found here:
https://speedindustry.com/oem-supra-gasket-turbine-outlet-2
Hope this helps
 

dethred

Well-Known Member
Joined
Nov 23, 2020
Messages
181
Reaction score
165
Location
VA
Car(s)
2021 A91 Edition, 2004 Honda S2000 (x2)
Make sure all the connections on the JB4 are secure and the main connector doesn't have any pins that are loose. The CEL isn't the JB4, but you should definitely be getting an IAT reading.
 

VA90

Well-Known Member
First Name
Chris
Joined
Oct 19, 2020
Messages
344
Reaction score
372
Location
NoVA
Car(s)
2021 Supra 3.0 Premium
Any and all AA catted downpipes should come with a new gasket nowadays. I got mine months ago and it came with a new flange gasket.
 

Dreamtalon91

Well-Known Member
Joined
Jul 1, 2020
Messages
277
Reaction score
244
Location
Reno, Nevada
Car(s)
2020 Supra 3.0 Premium
Vehicle Showcase
1
Did your installer or you replace the Flange Gasket? Your pipe may not have come with one. You can order one directly from speed industry Alex told me they always stock them as I had to speed ship one over when I noticed my aa catted pipe didn't come with the Flange Gasket. No gasket = leak = cel. Some have tried to replace using their old gasket but the best route is honestly to just order a new one.
JB4 can't clear it and its not JB4 causing it. The Flange gasket can be found here:
https://speedindustry.com/oem-supra-gasket-turbine-outlet-2
Hope this helps
Thanks for the info but yeah I made absolutely sure the gasket was in there and since I installed it myself I was extra careful and made sure the gasket was there. And actually I was able to clear the P112F code with the JB4 but after about 40 miles it came back on. Another weird thing I’m noticing is how sluggish the car is when in Comfort Mode but seems to accelerate just fine in Sport Mode, granted it’s been 100 degrees outside so I bet that is affecting it.
 

Dreamtalon91

Well-Known Member
Joined
Jul 1, 2020
Messages
277
Reaction score
244
Location
Reno, Nevada
Car(s)
2020 Supra 3.0 Premium
Vehicle Showcase
1
Make sure all the connections on the JB4 are secure and the main connector doesn't have any pins that are loose. The CEL isn't the JB4, but you should definitely be getting an IAT reading.
I’ll check what you suggested. If the pins on the obd connector are fine do you think the sensor went bad somehow?
 

Mason

Well-Known Member
First Name
Mason
Joined
Jun 24, 2021
Messages
94
Reaction score
86
Location
Kenosha WI
Car(s)
2020 z51 c8, 2021 3.0 Supra
I’ll check what you suggested. If the pins on the obd connector are fine do you think the sensor went bad somehow?
I’ve read a thread that explains that the jb4 is tuned to perform well in sport mode. I’d only drive the car in sport and adjust elements as needed. ‘
 

Dreamtalon91

Well-Known Member
Joined
Jul 1, 2020
Messages
277
Reaction score
244
Location
Reno, Nevada
Car(s)
2020 Supra 3.0 Premium
Vehicle Showcase
1
I’ve read a thread that explains that the jb4 is tuned to perform well in sport mode. I’d only drive the car in sport and adjust elements as needed. ‘
Yeah I usually drive in Sport Mode but it just seems to be a sign that there is a problem with the car somewhere.
 

NeedCoffee

Well-Known Member
Joined
Jun 25, 2021
Messages
64
Reaction score
84
Location
New Jersey
Car(s)
2020 Toyota Supra
Yeah I usually drive in Sport Mode but it just seems to be a sign that there is a problem with the car somewhere.
Check the charge pipe. Some owners have reported that the connections on the atfermarket charge can come loose
 
Advertisement

 
Advertisement
Top